IJzeren Man Vught

Boslaan 49
5263 NX Vught

+31 (0)73 657 20 93
info@ijzerenman.nl

Brabantse Nieuwjaarsduik in Vught | 1 januari

Begin het nieuwe jaar met een frisse start! Ook dit jaar weer de jaarlijkse Unox Nieuwjaarsduik bij IJzeren Man Vught. Heb jij lef en trotseer je de kou? Ontvang de echte Unox muts en geniet na afloop van een heerlijk soepje.

Niet meedoen maar wel de sfeer meepikken? Kom de duikers aanmoedigen! Het terras biedt uitkijk over de gehele plas, dus ook voor toeschouwers een prima plekje tijdens de duik.

Nieuwjaarsduik
✔ 10:00 uur | Strandhuys geopend
✔ 12:00 uur | Start inschrijvingen
✔ 13:00 uur | Startschot Nieuwjaarsduik
✔ Deelname 4,00 p.p.* bij vooraf aanmelden | incl. soep en unox muts
✔ Doe mee en maak kans op een Strandhuys cadeaubon ter waarde van 35,00! 

*Aanmelden
Durf jij het aan? Deelname is slechts 4,00 p.p. als je je vóór 1 januari 2020 online aanmeldt. Aanmelden doe je via deze link
Op de dag zelf nog inschrijven? Dat kan! Deelname bedraagt dan 5,00 p.p. 

Brabantse Nieuwjaarsduik in Vught | 1 januari

Duiktips - veiligheid voorop!

Lees onderstaande adviezen en zorg dat je je als duiker goed voorbereid!

Gezondheid
Schat je eigen gezondheid van tevoren goed in. Twijfel je aan je conditie of gezondheid? Vraag je (huis)arts om advies. Denk aan jezelf - veiligheid voorop!

Kinderen
Duik tijdens het evenement aan de zijkant als je met kinderen duikt. Kinderen kunnen gevoeliger zijn voor kou, dus bereid je met kinderen extra goed voor met onderstaande tips!

Kledingadvies
Zorg voor voldoende warme kleding (laagjes en lange mouwen/broekspijpen!) en dichte schoenen. Op deze manier sluiten we zoveel mogelijk risico’s op bevriezing van ledematen uit en kunnen we gezamenlijk fris en gezond het nieuwe jaar in! Tip: neem een warme badjas mee (deze is snel aan en uit te doen), waardoor je de badjas zo lang mogelijk aan kunt houden voor de duik en snel weer aan kunt trekken na de duik. 

Iets aan je voeten
(Water)schoenen zorgen ervoor dat je je voeten beschermt tegen de koude ondergrond en harde of scherpe dingen op het strand of op de bodem onder water. Bovendien houd je zo de kou langer buiten. Niet met schoenen het water in? Houd je schoenen dan zo lang mogelijk aan en trek ze na de duik weer zo snel mogelijk aan (met afgedroogde voeten!).

Een warm hoofd & ledematen
Tijdens de duik is een warm hoofd belangrijk. Zet je mooie Unox muts op!
Zorg ook voor warme (hand)schoenen en sokken om je handen en voeten warm te houden (op het droge).

Lekker vet
Is het écht ijskoud? Neem dan een flinke pot vaseline mee en smeer je lichaam er royaal mee in, dan dringt de kou minder snel door.

Warming up
Doe mee aan de ‘warming up’ kort voor de start. Je spieren zijn dan lekker op temperatuur.

Snel je natte kleren uit
In tegenstelling tot de meeste sporten, is een ‘cooling down’ na de duik niet nodig. Zorg er juist voor dat je je na de duik snel afdroogt (neem een handdoek mee!!!) en trek warme (droge!) kleren aan. In beweging blijven is natuurlijk altijd goed om het warm te houden of krijgen. 

Warm eten en drinken
Geniet na de duik van een lekker warme kop Unox soep en bestel eventueel nog lekkere warme drankjes, zoals warme chocolademelk. Tip: geen alcohol! In het begin kan alcohol namelijk wel een warm gevoel geven, maar op den duur koelt je lichaam er juist van af. Jezelf verwennen met een extra lekker warm drankje? Bekijk hier alvast de heerlijke hot drinks van het Strandhuys...

Duiktips - veiligheid voorop!