IJzeren Man Vught

Boslaan 49
5263 NX Vught

+31 (0)73 657 20 93
info@ijzerenman.nl

Nieuwjaarsduik Vught | 1 januari 2018

Begin het nieuwe jaar met een frisse start! Ook dit jaar weer de jaarlijkse Unox Nieuwjaarsduik bij IJzeren Man Vught. Heb jij lef en trotseer je de kou? Ontvang de echte Unox muts en geniet na afloop van een heerlijk soepje.

Niet meedoen maar wel de sfeer meepikken? Kom de duikers aanmoedigen! Het terras biedt uitkijk over de gehele plas, dus ook voor toeschouwers een prima plekje tijdens de duik.

Nieuwjaarsduik
✔ 10:00 uur | Strandhuys geopend
✔ 12:00 uur | Start inschrijvingen
✔ 13:00 uur | Startschot Nieuwjaarsduik
✔ Deelname 3,50 p.p. | incl. soep en unox muts
✔ Fotowedstrijd | doe mee en win!

Durf jij het aan?

Nieuwjaarsduik Vught | 1 januari 2018

Fotowedstrijd

Als winnaar het nieuwe jaar in?
Stuur jouw gaafste, gekste of mooiste foto in van de Nieuwjaarsduik bij de IJzeren Man in Vught en maak kans!

Wat kan ik winnen?
De winnaar van de fotowedstrijd wint een cadeaubon van het IJzeren Man Strandhuys ter waarde van 30 euro. Leuk begin van het jaar!

Hoe kan ik meedoen?
Plaats je foto vóór 3 januari 2018 in de discussie van het facebook evenement van de Nieuwjaarsduik Vught.

Hoe zorg ik dat ik win?
Op 3 januari zullen we de ingestuurde foto's in een foto-album plaatsen op de facebookpagina van IJzeren Man Vught. Houd onze facebookpagina in de gaten en vraag zoveel mogelijk vrienden en familie om op je foto te stemmen door jouw foto in ons foto-album te liken. Er kan gestemd worden t/m zaterdag 6 januari 2018 - 12:00 uur. Heeft jouw foto de meeste likes, dan ben jij de winnaar!!

Good-to-know
✔ Je foto dient gemaakt te zijn tijdens de nieuwjaarsduik bij de IJzeren Man in Vught
✔ Het stemmen begint als de foto's in ons foto-album op onze facebookpagina staan | 3 januari na inzending van alle foto's t/m 6 januari 12:00 uur
✔ Alleen de likes tellen, die bij jouw foto staan in het foto-album op onze facebookpagina
✔ Door mee te doen aan deze actie geef je ons toestemming om jouw foto te gebruiken voor promotionele doeleinden
✔ De winnaar zal via facebook bekendgemaakt worden op 10 januari 2018

DOE MEE EN WIN!

Fotowedstrijd

Duiktips - veiligheid voorop!

Lees onderstaande adviezen en zorg dat je je als duiker goed voorbereid!

Gezondheid
Schat je eigen gezondheid van tevoren goed in. Twijfel je aan je conditie of gezondheid? Vraag je (huis)arts om advies. Denk aan jezelf - veiligheid voorop!

Kinderen
Duik tijdens het evenement aan de zijkant als je met kinderen duikt. Kinderen kunnen gevoeliger zijn voor kou, dus bereid je met kinderen extra goed voor met onderstaande tips!

Kledingadvies
Zorg voor voldoende warme kleding (laagjes en lange mouwen/broekspijpen!) en dichte schoenen. Op deze manier sluiten we zoveel mogelijk risico’s op bevriezing van ledematen uit en kunnen we gezamenlijk fris en gezond het nieuwe jaar in! Tip: neem een warme badjas mee (deze is snel aan en uit te doen), waardoor je de badjas zo lang mogelijk aan kunt houden voor de duik en snel weer aan kunt trekken na de duik. 

Iets aan je voeten
(Water)schoenen zorgen ervoor dat je je voeten beschermt tegen de koude ondergrond en harde of scherpe dingen op het strand of op de bodem onder water. Bovendien houd je zo de kou langer buiten. Niet met schoenen het water in? Houd je schoenen dan zo lang mogelijk aan en trek ze na de duik weer zo snel mogelijk aan (met afgedroogde voeten!).

Een warm hoofd & ledematen
Tijdens de duik is een warm hoofd belangrijk. Zet je mooie Unox muts op!
Zorg ook voor warme (hand)schoenen en sokken om je handen en voeten warm te houden (op het droge).

Lekker vet
Is het écht ijskoud? Neem dan een flinke pot vaseline mee en smeer je lichaam er royaal mee in, dan dringt de kou minder snel door.

Warming up
Doe mee aan de ‘warming up’ kort voor de start. Je spieren zijn dan lekker op temperatuur.

Snel je natte kleren uit
In tegenstelling tot de meeste sporten, is een ‘cooling down’ na de duik niet nodig. Zorg er juist voor dat je je na de duik snel afdroogt (neem een handdoek mee!!!) en trek warme (droge!) kleren aan. In beweging blijven is natuurlijk altijd goed om het warm te houden of krijgen. 

Warm eten en drinken
Geniet na de duik van een lekker warme kop Unox soep en bestel eventueel nog lekkere warme drankjes, zoals warme chocolademelk. Tip: geen alcohol! In het begin kan alcohol namelijk wel een warm gevoel geven, maar op den duur koelt je lichaam er juist van af. Jezelf verwennen met een extra lekker warm drankje? Bekijk hier alvast de heerlijke hot drinks van het Strandhuys...

Duiktips - veiligheid voorop!