Breakout Run

Een nieuwe ontsnappingspoging uit de gevangenis de IJzeren Man

29 & 30 april breken de topcriminelen en de minderjarige boeven uit tijdens de 9e editie van de Breakout Run! Help jij hen op hun weg naar vrijheid?

Breek uit de gevangenis de IJzeren Man

Na de laatste gevangenis uitbraak in 2019, heeft de gevangenis zijn regels aangescherpt. De gevangenen zijn weer terug achter tralies geplaatst én overgeplaatst naar een andere locatie. Na de overplaatsing van zowel de topcriminelen als de minderjarige boeven is er de afgelopen vier jaar niemand meer ontsnapt. Het lijkt rustig, maar niets is wat het lijkt. Onderling heerst er onrust.

Er worden plannen gesmeed voor een nieuwe ontsnappingspoging. 29 & 30 april 2023 is het zo ver! De gevangenen breken uit, uit de gevangenis de IJzeren Man tijdens de 9e editie van de Breakout Run te Vught. Sportievelingen die zich tijdens deze obstacle run laten opsluiten als crimineel krijgen de kans om via een uitdagende vluchtroute vol hindernissen te ontsnappen.

Breakout Run 2023

De celblokken zijn geopend

Dit jaar breken niet alleen de beruchte criminelen uit, maar maken de minderjarige boeven zich ook op voor hun eigen vluchtroute. De Family Run is het nieuwste onderdeel van de Breakout Run en benadrukt dat deze obstacle run een evenement is voor jong en oud.

  • Deelnemers kunnen op zondag met de hele familie (6+) uitbreken via een vluchtroute van 2 km of 4 km lang.
  • Net zoals ieder jaar kunnen gedetineerden in spé (18+) zich weer inschrijven voor de 8 km of 14 km op zaterdag en zondag.
  • Ook heeft de gevangenis een afdeling voor jeugdcriminelen tussen de 12 en 18 jaar. Deze Young Gangsters kunnen zich opmaken voor een vluchtroute van 8 km die hen op zondag naar de vrijheid leidt.

De lopers zullen zaterdag tussen 10.00 uur en 16.30 uur starten met hun route richting de vrijheid. Op zondag starten de deelnemers tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Nadat de gedetineerden het laatste obstakel overwonnen hebben worden ze beloond met een unieke medaille én een drankje. Het evenemententerrein – waar de gehele dag genoeg nevenactiviteiten te beleven zijn – is ook toegankelijk voor toeschouwers.

Schrijf je in!
Breakout Run 2023