IJM’s Buitenweek

Een week lang de leukste outdoor activiteiten!

Heb je nog geen plannen voor de zomervakantie, maar wel zin in iets leuks? De IJzeren Man in Vught is dé ideale bestemming voor een onvergetelijke zomervakantie vol avontuur en plezier! Doe mee aan de IJM’s Buitenweek met toffe activiteiten van maandag 17 t/m vrijdag 21 juli 2023. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben we een hele week vol spannende outdoor activiteiten gepland. Een superleuk begin van de zomervakantie!  Lees snel verder om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt.

We zorgen ervoor dat alle activiteiten worden aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen, en dat er deskundige begeleiding aanwezig is om een veilige en leuke ervaring te garanderen. Start jouw zomer dus bij Recreatiepark de IJzeren Man en beleef een onvergetelijke week vol plezier in de buitenlucht!

Elke dag staan er andere activiteiten op het programma, begeleid door één van onze outdoor instructeurs. Schrijf je per dag in of kom gezellig de hele week!

Wat kan ik van IJM's Buitenweek verwachten?

Gedurende de hele week staan er de leukste activiteiten op het programma. In het kort:

 • Wanneer | Maandag 17 t/m vrijdag 21 juli 2023
 • Tijd | van 13.00 – 16.30 uur
 • Voor wie? | kids van 6 t/m 12 jaar
 • Kosten | 15,00 per dag of 60,00 voor de hele week
 • Aanmelden| koop je ticket via de webshop
 • Programma | elke dag een ander thema!
  Zoals strandsporten, outdoor cooking, klimmen, schieten & survivallen
IJM-Nettenpark-Vught

Het programma

 • Maandag – strandsporten;
 • Dinsdag – outdoor cooking;
 • Woensdag – klimmen & klauteren;
 • Donderdag – schieten;
 • Vrijdag – survivallen.

Naast deze speciale activiteiten hebben de deelnemende kinderen gedurende de hele dag (10.00-18.00 uur) de mogelijkheid om – onder eigen begeleiding – vrij te spelen en te genieten van de faciliteiten van ons recreatiepark.

outdoor activiteit

Maandag - strandsporten

Maandag staat in het teken van strandsporten. Kinderen kunnen zich vermaken met gave activiteiten zoals flag rugby, tjoekbal en opblaasbare hindernisbanen. Ze kunnen hun energie kwijt terwijl ze plezier hebben op het strand. Een geweldige manier om de week te beginnen en nieuwe sporten uit te proberen.

Hindernisbaan--Outdoor

Dinsdag - outdoor cooking

Op dinsdag gaan we de culinaire kant op met outdoor cooking. Kinderen kunnen leren hoe ze popcorn kunnen bakken en appelflappen kunnen maken op een zelfgestookt vuurtje. Ze zullen genieten van de heerlijke geuren en smaken die ze zelf hebben bereid, terwijl ze ook leren over veiligheid en verantwoordelijkheid bij het koken in de buitenlucht. Smakelijk!

Vuur-maken-Expeditie-Robinson-IJM

Woensdag - klimactiviteiten

Woensdag is het tijd om de hoogte op te zoeken met klimactiviteiten. Kinderen kunnen zich wagen aan monkey climbing, waar ze als echte apen in de boom omhoog kunnen klauteren. Daarnaast zullen ze de uitdaging aangaan met het nettenpark stratego en de spannende onderdelen op het low ropes parcours. Een middag vol spanning, teamwork en het overwinnen van angsten.

Er wordt deze dag niet in het klimbos (gezekerd klimmen) geklommen, wél in het IJM Nettenpark.

Expeditie-IJzeren-Man-klimproef

Donderdag - schieten

Donderdag draait alles om schieten. Kinderen krijgen de kans om blaaspijpschieten, handboogschieten en reuze katapult schieten uit te proberen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren ze de basisvaardigheden en veiligheidsregels van deze activiteiten. Een middag vol concentratie, precisie en competitie.

Vrijdag - survivallen

Op vrijdag staat de survivalbaan centraal. Kinderen kunnen verschillende spellen spelen op onze nieuwe survivalbaan. Van touwklimmen tot touwbruggen en andere obstakels. Ze kunnen hun vaardigheden testen, grenzen verleggen en samen plezier hebben in de natuurlijke omgeving.

Survivalbaan Outdoor

Begeleiding

Gedurende de week zullen alle activiteiten worden begeleid door onze professionele outdoor instructeurs. Zo maken we er samen leuke, uitdagende maar zeker ook veilige dagen van!

Wil je als ouder/begeleider/toeschouwer zijnde komen kijken? Dat kan! Koop dan een entreeticket tot het Strandbad zodat je toegang hebt tot het recreatiepark. Bij de kassa kunnen ze je precies vertellen op welke plek op het park die dag de activiteiten zullen plaatsvinden.

outdoor activiteiten

Wat bij 'slecht' weer?

Een spatje regen? Daar deinzen we niet voor terug! Je kunt er van uit gaan dat de activiteiten altijd door gaan. Dus ook bij wat regen. We kijken dan op de dag zelf even naar de mogelijkheden. Indien nodig, vervangen we onderdelen of zorgen we dat we overdekt staan. Komt helemaal goed dus!

Tip | houd zelf ook de weersvoorspellingen in de gaten. Het kan verstandig zijn een extra setje kleding of paraplu mee te nemen bijvoorbeeld.

Bamboe-bouwen-Team-Spirit