IJM’s Buitenweek

Een week lang de leukste outdoor activiteiten!

Heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie, maar wel zin in iets leuks? De IJzeren Man in Vught is dé ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie vol avontuur en plezier! Doe mee aan de IJM’s Buitenweek met toffe activiteiten van maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 2023. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben we een hele week vol spannende outdoor activiteiten gepland. Een superleuk begin van de vakantie!  Lees snel verder om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt.

We zorgen ervoor dat alle activiteiten worden aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen, en dat er deskundige begeleiding aanwezig is om een veilige en leuke ervaring te garanderen. Vier jouw vakantie dus bij Recreatiepark de IJzeren Man en beleef een onvergetelijke week vol plezier in de buitenlucht!

Elke dag staan er andere activiteiten op het programma, begeleid door één van onze outdoor instructeurs. Schrijf je per dag in of kom gezellig de hele week!

Wat kan ik van IJM's Buitenweek verwachten?

Gedurende de hele week staan er de leukste activiteiten op het programma. In het kort:

 • Wanneer | Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 2023
 • Tijd | van 13.00 – 16.30 uur
 • Voor wie? | kids van 6 t/m 12 jaar
 • Kosten | 20,00 per dag of 80,00 voor de hele week
 • Inclusief | pauzesnack: stuk fruit en ranja
 • Aanmelden| koop je ticket via de webshop
 • Programma | elke dag een ander thema!
  Zoals masterchef, apenstreken, jachtseizoen, Expeditie Robinson & survival.

Ouders/begeleiders wordt gevraagd niet bij de activiteit te komen kijken omdat dit voor afleiding zorgt bij de kinderen. Ze vertellen na afloop graag hoe het was! Wel toegang tot het park gewenst? Koop je entreeticket eenvoudig online of aan de kassa.

IJM-Nettenpark-Vught

De thema's

 • Maandag – Masterchef;
 • Dinsdag – Apenstreken;
 • Woensdag – Jachtseizoen;
 • Donderdag – Expeditie Robinson;
 • Vrijdag – Survival.

Naast deze speciale activiteiten hebben de deelnemende kinderen gedurende de hele dag (10.00-17.00 uur) de mogelijkheid om – onder eigen begeleiding – vrij te spelen en te genieten van de faciliteiten van ons recreatiepark.

outdoor activiteit

Maandag- Masterchef

Op maandag wanen de kids zich een echte Masterchef. We gaan deze middag de culinaire kant op met outdoor cooking. De kinderen leren hoe ze popcorn kunnen bakken en appelflappen kunnen maken op een zelfgestookt vuurtje. Ze zullen genieten van de heerlijke geuren en smaken die ze zelf hebben bereid, terwijl ze ook leren over veiligheid en verantwoordelijkheid bij het koken in de buitenlucht. Smakelijk!

Vuur-maken-Expeditie-Robinson-IJM

Dinsdag - Apenstreken

Dinsdagmiddag is het tijd om de hoogte op te zoeken met klimactiviteiten. Kinderen kunnen zich wagen aan diverse klim- en klauteractiviteiten, waarbij ze als echte apen tussen de bomen kunnen klauteren. Zo zullen ze onder andere de uitdaging aangaan in het Nettenpark. Een middag vol spanning, teamwork en het overwinnen van angsten.

Er wordt deze dag niet in het klimbos (gezekerd klimmen) geklommen, wél in het IJM Nettenpark.

nettenpark ijzeren man

Woensdag - Jachtseizoen

Op woensdagmiddag komen de jonge speurders samen voor het ultieme jachtseizoen avontuur! Met een reeks uitdagende opdrachten gaan ze op avontuurlijke missies vol plezier en spanning. Samen lossen ze raadsels op, volgen ze aanwijzingen en werken ze in teams om het mysterie op te lossen. Een geweldige manier om hun creativiteit, samenwerkingsvaardigheden en speurzin te ontwikkelen!

Communicatie-Expeditie-IJzeren-Man-Vught

Donderdag - Expeditie Robinson

Expeditie Robinson op donderdagmiddag is een avontuurlijke activiteit voor kinderen! Ze worden echte overlevers terwijl ze uitdagende proeven aangaan, teambuildingoefeningen uitvoeren en hun creativiteit gebruiken om te overleven. Met tropische thema’s en spannende uitdagingen leren ze belangrijke vaardigheden zoals samenwerking, doorzettingsvermogen en probleemoplossing. Een geweldige manier om hun innerlijke avonturier te ontdekken!

Groepsuitje-Brabant-Expeditie-IJzeren-Man

Vrijdag - Survival

Het survivallen op vrijdagmiddag is een onverschrokken avontuur voor kinderen! Met handboogschieten en een uitdagende survivalbaan dagen we hun vaardigheden uit. Ze leren nauwkeurig richten, concentratie en samen plezier hebben terwijl ze alle obstakels overwinnen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren ze de basisvaardigheden en veiligheidsregels van deze activiteiten. Een middag vol concentratie, precisie en competitie.

Survivalbaan Outdoor

Begeleiding

Gedurende de week zullen alle activiteiten worden begeleid door onze professionele outdoor instructeurs. Zo maken we er samen leuke, uitdagende maar zeker ook veilige dagen van!

Wil je als ouder/begeleider/toeschouwer zijnde komen kijken? We vragen de ouders afstand te houden van de activiteiten en kinderen zodat zij niet worden afgeleid en de instructeur het overzicht kan bewaren. Wel toegang tot het Strandbad? Koop dan een entreeticket tot het Strandbad zodat je wel toegang hebt tot het recreatiepark.

outdoor activiteiten

Wat bij 'slecht' weer?

Een spatje regen? Daar deinzen we niet voor terug! Je kunt er van uit gaan dat de activiteiten altijd door gaan. Dus ook bij wat regen. We kijken dan op de dag zelf even naar de mogelijkheden. Indien nodig, vervangen we onderdelen of zorgen we dat we overdekt staan. Komt helemaal goed dus!

Tip | houd zelf ook de weersvoorspellingen in de gaten. Het kan verstandig zijn een extra setje kleding of paraplu mee te nemen bijvoorbeeld.

Bamboe-bouwen-Team-Spirit