IJzeren Man Vught

Boslaan 49
5263 NX Vught

+31 (0)73 657 20 93
info@ijzerenman.nl

Prachtige natuur

IJzeren Man Vught is gelegen aan natuurgebied de Vughtse Heide en is omgeven met prachtige bosrijke natuur. Het gebied heeft in het verleden al veel meegemaakt en ondergaan. Zo heeft bijvoorbeeld het laatste heroïsche riddergevecht 'De Slag van Lekkerbeetjen' hier plaatsgevonden en heeft ook de Tweede Wereldoorlog zijn sporen achtergelaten op de Vughtse Heide; het Nationaal Monument Kamp Vught en de Fusiladeplaats.

Inmiddels is het gebied dicht begroeid met bomen en struiken en worden de IJzeren Man en de Vughtse Heide gebruikt voor natuurrecreatie. De begroeiing en het water zorgen voor een heerlijke omgeving om te wandelen, fietsen, joggen of paardrijden. Ook is de omgeving van de IJzeren Man een omgeving waar vogels graag zijn. De vogelliefhebber kan hier diverse vogels spotten zoals roodborstjes, winterkoninkjes, gaaien, boomklevers, ijsvogels en gekraagde roodstaarten.

Prachtige natuur

Nationaal monument kamp Vught

De Tweede Wereldoorlog heeft haar wonden achtergelaten op de Vughtse Heide. Het Nationaal Monument Kamp Vught en de Fusiladeplaats zijn zeker een bezoek waard, om meer over de geschiedenis van de omgeving te weten te komen.

Nationaal Monument Kamp Vught:
"Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en het door Duitsland geannexeerde gebied. De SS had behoefte aan ruimte omdat de doorgangskampen in Amersfoort en Westerbork de toenemende stroom gevangenen niet meer konden verwerken. In tegenstelling tot andere ‘buitenlandse’ kampen werd kamp Vught opgezet naar het model van andere kampen in nazi-Duitsland. Het kamp viel ook rechtstreeks onder commando van het SS-hoofdkantoor in Berlijn."

Lees meer op de website: Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal monument kamp Vught

Wandel- en fietsroutes

Maak optimaal gebruik van de omgeving en ga eens een rondje wandelen of een eindje fietsen. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar rondom de IJzeren Man, maar ook verder rond de Vughtse Heide. Bekijk onze suggesties

Rondje fietsen maar geen fiets tot je beschikking? Geen probleem! Met fietsen, mountainbikes en ludieke fietsen in de verhuur, zit er altijd wel iets naar wens bij. Bekijk ons aanbod!

Wandel- en fietsroutes

Den Bosch om de hoek

's-Hertogenbosch, een prachtige vestingstad vol monumenten en een rijke geschiedenis, maar ook eigentijdse en eigenzinnige kunst, hippe conceptstores en mooie boetiekjes in een uniek cultuurhistorisch decor waar menig vrouw haar hartje ophaalt. Al fietsend of wandelend door de stad of varend door de welbekende Binnendieze, leer je Den Bosch pas echt kennen. Ontdek tijdens de pauzes de heerlijke Bourgondische cultuur met al het culinaire lekkers dat de stad te bieden heeft.

Gezellig dagje in de stad gehad?
Kom lekker uitblazen en genieten bij de IJzeren Man!

Den Bosch om de hoek