Klimbos IJzeren Man Vught

Grootste klimbos van de Benelux!

Hey avonturier! Wil jij bij het grootste klimparcours van de Benelux komen klimmen, klauteren en spelen? Check dan hieronder de entreeprijzen voor het IJzeren Man Klimbos in Vught (Noord-Brabant) en koop eenvoudig online je ticket.

IJM’s Klimbos in Vught is een waar klimpark waar jong en oud zich uren kan vermaken. Je kunt kiezen voor gezekerd klimmen (met een klimgordel aan) in het Klimbos waar je kunt klimmen op de ruim 135 hindernissen verdeeld over 15 klimroutes, of klauter door het Nettenpark met diverse netvelden omringd door netten waardoor een klimgordel niet nodig is.

Diverse gave routes in het nieuwe klimpark!

Supertrots zijn we op ons klimbos en dat is niet zomaar.. Met maar liefst 15 klimroutes waarvan 2 ziplineroutes is het IJzeren Man Klimbos in Vught (Noord-Brabant) het grootste, en gaafste, klimpark van de Benelux! Het klimparcours bestaat uit ruim 135 verschillende obstakels en toffe hindernissen. De echte avonturiers leven zich uit op de klimroutes en gaan gezekerd (met een klimgordel aan) door het parcours in het klimbos. Maar ook ongezekerd (geen klimgordel nodig) beleef je plezier in het nettenparcours! Met een maximale klimhoogte van 12 meter (bij zowel het Klimbos als het Nettenpark) kijk je prachtig uit over de gehele IJzeren Man. Een verdiend uitzicht!

Prijzen Klimbos | winter okt t/m mrt 2024
Dagentree Nettenpark 19,50
Klimbos
(±2-2,5 uur)
25,00
Klim avontuur
(Klimbos & Vrije val)
30,00
Klim & klauter
(Nettenpark & Klimbos)
35,00
Super klimbeleving
(Nettenpark, Klimbos & Vrije val)
40,00

Genoemde prijzen zijn p.p., in €, incl. BTW én incl. dagentree IJM Strandbad & consumptiebon t.w.v. 3,50 te besteden bij de Kiosk.

Tickets bestellen
Prijzen Klimbos | zomer apr t/m sep 2024
Dagentree Nettenpark 19,50
Klimbos
(±2-2,5 uur)
25,00
Klim avontuur
(Klimbos & Vrije val)
30,00
Klim & klauter
(Nettenpark & Klimbos)
35,00
Super klimbeleving
(Nettenpark, Klimbos & Vrije val)
40,00

Genoemde prijzen zijn p.p., in €, incl. BTW én incl. dagentree IJM Strandbad.

Aangepaste tarieven voor Strandbad abonnementhouders (klik hier)

Tickets bestellen
Openingstijden Klimbos
Zomerseizoenapril t/m september
Wo, za & zo12:00 - 17:30
Winterseizoenoktober t/m maart
Wo, za & zo12:00 - 17:00
Groepen >35 personenOp reservering ook op andere dagen mogelijk
Zie ook: Strandbad openingstijden
klimbos brabant
Klimvoorwaarden

Klimmen is al mogelijk vanaf een lengte van 1.35 meter én minimumleeftijd van 8 jaar. Let wel: kinderen t/m 11 jaar moeten begeleid worden door iemand van 16+ (1 begeleider per 3 kinderen).

In het Nettenpark geldt een minimumleeftijd van 3 jaar en begeleiding t/m 5 jaar (1 persoon van 12+ per 5 kinderen).

Begeleiders/volwassenen klimmen/klauteren mee en dienen in het bezit te zijn van een geldig klimbos- en/of nettenparkticket.

Kledingadvies | Het dragen van dichte schoenen is verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van een (korte) broek en shirt. Klimmen en klauteren in zwemkleding is dus ook niet toegestaan. Draag lange haren vast en berg sieraden/losse voorwerpen op.

Goed om te weten
  • Klimvoorwaarden van toepassing
  • Dagentree Strandbad inbegrepen
  • Reserveren wordt aangeraden
  • Zomer- & winterseizoen
  • Dichte schoenen vereist
  • Klimbos vanaf 8 jaar én 1.35m (begeleiding verplicht t/m 11 jaar)
  • Nettenpark vanaf 3 jaar (begeleiding verplicht t/m 5 jaar)
  • Klimbos & nettenpark niet inbegrepen bij Strandbad-abonnement
  • Op reservering groepen van >35 personen ook buiten reguliere openingstijden mogelijk
Vragen? Bekijk alle veelgestelde vragen

Vrije val vanaf 15 meter hoogte

Alleen voor de échte avonturiers: de vrije val. Maak jouw uitje in het klimbos compleet met een adrenalinekick tijdens deze sprong in het diepte. Stap op het plateau en kijk 15 meter naar beneden. Durf jij de sprong te wagen of doe je toch een stapje terug?

De vrije val is ook ter plekke nog bij te boeken à 5,00 p.p.

Let wel: de vrije val is alleen te boeken in combinatie met klimmen in het klimbos.

Klimbos-vrije-val

Zij gingen je al voor…

 

Het klimbos was echt het hoogtepunt van de dag, letterlijk en figuurlijk. Iedereen had een fantastische dag! Wat mij het meest opgevallen is, is de soepele, persoonlijke, gemoedelijke manier waarop alles geregeld werd (zowel bij de voorbereiding als op de dag zelf).

Het nettenpark viel erg goed in de smaak bij de kinderen. En het klimpark was een prachtige uitdaging.

Vooral de tokkelroutes zijn superrrr leuk!!

Mijn dochter is 5 jaar dus ik moest mee het nettenpark in als begeleiding. Dit vond ik in eerste instantie wel jammer, maar achteraf gezien heb ik net zoveel plezier beleefd als haar. Erg leuk dat er verschillende velden en routes zijn.

Het gaafste klimbos; midden in Brabant!

Met maar liefst 15 klimroutes, ziplines en een nettenpark beschikt IJM Vught over het grootste klimbos van de Benelux. Dat is gaaf!! De diverse klimroutes variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte waardoor iedere klimmer op zijn eigen niveau kan klimmen en klauteren. Zowel voor beginners als ware durfals! Uiteraard werken we volgens de richtlijnen en ga je veilig gezekerd aan een klimgordel de hoogte in. Ga je voor het nettenpark? Dan is een klimgordel niet nodig!

Tickets bestellen
Prijzen Klimbos i.c.m. Strandbad abonnement
Dagentree Nettenpark 11,25
Klimbos (±2-2,5 uur) 16,75
Klim avontuur (Klimbos & Vrije val) 21,75
Klim & klauter (Nettenpark & Klimbos) 26,75
Super klimbeleving (Nettenpark, Klimbos & Vrije val) 31,75

Bovenstaande prijzen zijn p.p., in €, incl. BTW en alleen geldig op vertoon van een geldig abonnement tot het IJM Strandbad. Reserveren kan eenvoudig via de webshop, na inloggen met jouw gegevens.

Naar de webshop
Klimbos-klimmen-IJM

Toegang tot Recreatiepark het IJM Strandbad is vereist om te kunnen klimmen in het klimbos of te spelen in het nettenpark. Deze entreeprijs zit inbegrepen in de standaardprijzen. Ben je in het bezit van een Strandbad abonnement? Dan geldt een gereduceerd tarief, zie de prijzen hiernaast. De genoemde prijzen zijn per persoon & inclusief BTW.

Heb je een Strandbad abonnement? Reserveer een klim- en/of nettenparkticket dan online via de webshop en log in met jouw gegevens. Je dient een geldig abonnement tot het Strandbad bij de kassa te tonen op de dag dat je komt klimmen/klauteren.
Let op: klimvoorwaarden van toepassing.

Neem contact op

Nettenpark | klauteren vanaf 3 jaar

In het klimbos ben je gedurende het klimmen continue gezekerd. Nog te jong, te klein of niet dapper genoeg om te klimmen? Leef je dan uit in het 700 m2 grote nettenpark: zonder klimgordel, maar minstens zo veilig en minstens zo leuk!

nettenpark ijzeren man