FAQ Strandbad

Heb je een vraag? Misschien ben je niet de eerste met deze vraag. Kijk dus vooral eens bij de meest gestelde vragen hieronder en wie weet staat jouw antwoord er wel bij! Is dit niet het geval? Bel of mail ons gerust dan helpen we je graag verder.

Hoe kunnen we je helpen?
Maatregelen i.v.m. COVID-19
Is het Strandbad geopend? Oftewel; kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van het Strandbad (strand & zwemmen)?

Het Strandbad is, in goed overleg met de gemeente Vught, dagelijks open. Om het park ‘Corona-proof’ te kunnen maken, gelden wat andere regels dan je wellicht gewend bent.

✔ We vragen je om zoveel mogelijk 1,5 m afstand te houden.
✔ Verkouden of griep? Blijf dan thuis en verblijd ons een andere keer met een bezoek.

Bekijk hier de actuele openingstijden.

Kunnen we spullen huren zoals fietsen/mountainbikes/waterfietsen?

Het is zeker mogelijk om fietsen, mountainbikes en waterattracties bij het Strandbad te huren. Het huren van fietsen en mountainbikes is op reservering.

Is de speeltuin open?

Het IJM Strandbad is gewoon dagelijks geopend (zie ook: entree en openingstijden). Dit geldt dus ook voor de grote speeltuin met vele nieuwe speeltoestellen.

Het zwemwater
Is er blauwalg of zwemmersjeuk?

Nee! De waterkwaliteit van de IJzeren Man in Vught wordt regelmatig gecontroleerd door een extern bedrijf. Trots mogen wij zeggen dat ons zwemwater al jaren een uitstekende waterkwaliteit heeft. Er is dan ook geen sprake van blauwalg of zwemmersjeuk.

Wil je meer weten over veilig zwemmen en de waterkwaliteit bij de IJzeren Man (bad)? Kijk dan op www.zwemwater.nl

Mag ik vanaf de overkant van de IJzeren Man naar het Strandbad zwemmen?

Toegang tot het Strandbad is enkel toegestaan wanneer je in het bezit bent van een geldig entreebewijs. Overzwemmen vanaf buiten het Strandbad-terrein is dan ook niet toegestaan. Doe je dit toch? Dan riskeer je een boete en ontzegging tot het terrein. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw dagticket goed bewaard en bij een controle kunt laten zien. Hier wordt steekproefsgewijs op gecontroleerd.

Is er toezicht op het zwemwater?

Deels. Bij het Strandbad zijn een aantal toezichtzones. Deze herken je aan de gele belijning in het water. Buiten deze zones is er geen toezicht.

Let wel: er is enkel in het zomerseizoen toezicht (1 april t/m 30 september). Personen jonger dan 10 jaar dienen altijd begeleid te worden door iemand van 18 jaar of ouder, die beschikt over een goede zwemvaardigheid. Ouders of verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor diegenen die onder hun leiding de IJzeren Man bezoeken. Kinderen zonder zwemdiploma zijn verplicht om zwemvleugeltjes te dragen. Deze moeten voldoen aan de NEN-EN 13138-1 veiligheidsnorm. Andere drijfmiddelen zijn ook toegestaan mits het ook aan de bovengenoemde norm voldoet. Verlies uw kind nooit uit het oog. Zwemvleugeltjes bieden geen garantie tegen verdrinking.

Openingstijden
Wat zijn de openingstijden van het IJzeren Man Strandbad?

Zomerseizoen 2021 | het zomerseizoen loopt van 1 april t/m 30 september. In het zomerseizoen is het IJzeren Man Strandbad dagelijks geopend van 09.30 – 18.00 uur. Bij heel goed of juist slecht weer kunnen deze openingstijden worden herzien.

Winterseizoen 2020 | het winterseizoen loopt van 1 oktober t/m 31 maart. In het winterseizoen is het IJzeren Man Recreatiepark dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Ook in de winter kunnen de openingstijden worden herzien op basis van goed of juist slecht weer.

De actuele openingstijden vind je hier.

Het is super mooi weer! Is het Strandbad dan langer open?

Is het op zomerse dagen warmer dan 25 graden? Dan is het Strandbad extra lang geopend tot wel 19.30 uur! Indien dit het geval is, dan kun je dit terug vinden op onze website en social media.

De actuele openingstijden vind je hier.

Waar kan ik de actuele openingstijden vinden?

Deze communiceren we via onze social media kanalen (Facebook & Instagram) en zijn te vinden op de website.

Eten & drinken
Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Ja hoor, dat mag. Let er wel op dat je geen glaswerk meeneemt. Dit is namelijk niet toegestaan gezien de veiligheid. We willen het risico niet lopen dat er glaswerk in het zand terecht komt. Het is tevens niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen op het verharde terras.

Welke horeca kan ik bij het Strandbad verwachten?

Van alles! Van frietjes en snacks tot warme en koude drankjes, chips & ijsjes. Bekijk de horecavoorzieningen bij het IJM Strandbad. De horeca is binnen openingstijden te verkrijgen bij de kiosk op het park, één van de snackwanden of bij de automaten halverwege het Strandbad.

Mag ik op eigen gelegenheid barbecueën?

Nee, het is niet toegestaan om bij het Strandbad op eigen gelegenheid te barbecueën. Bij het overtreden van deze regel zal de volledige toegang tot de IJzeren Man worden ontzegd. Hierbij geldt een zero-tolereance-beleid.
Graag van een uitgebreide lunch of diner genieten? Dan kun je terecht bij het naastgelegen IJzeren Man Strandhuys. Wil je toch echt graag barbecueën? Dit kan alleen in combinatie met een volledig verzorgde activiteit van Fitt-Outdoor.

Bekijk hier alle groepsuitjes van Fitt-Outdoor.

Meer info over het IJzeren Man Strandhuys vind je hier.

Locatie, bereikbaarheid en parkeren
Waar ligt het IJzeren Man Strandbad?

Het IJzeren Man Strandhuys ligt aan de IJzeren Man in Vught. Het adres is Boslaan 49. Klik hier voor een routebeschrijving.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van IJzeren Man Vught?

IJzeren Man Vught is centraal gelegen in Noord-Brabant. Er is voldoende parkeergelegenheid tot ruim 500 auto’s en gratis parkeren. Zeer goed bereikbaar vanuit: Tilburg (20 min.) | Den Bosch (12 min.) | Utrecht (45 min.) | Eindhoven (28 min.) | Breda (33 min.) | Roosendaal (46 min.) | Rotterdam (59 min.) | Turnhout (52 min.) | Arnhem (46 min.) | Nijmegen (37 min.). Bekijk hier je route.

Kan ik gratis parkeren bij de IJzeren Man in Vught?

Jep, we beschikken over een grote, gratis parkeerplaats. Tip van de dag: parkeer je auto netjes op de parkeerplaats. Houd hierbij rekening met andere gasten. Parkeer je toch aan de straat? Dan loop je het risico dat je auto wordt weggesleept. Voor de fietsers is een grote, onbewaakte fietsenstalling beschikbaar.

Entree
Moet je entree betalen voor toegang tot het Strandbad?

Voor toegang tot het Strandbad wordt inderdaad entree gerekend. Reguliere entreeprijs is in de zomer 7,50 p.p. & in de winter 4,00 p.p. voor personen vanaf 4 jaar. Ben je met een grote groep of kom je na 16.30 uur in de zomer/na 15.00 uur in de winter? Dan gelden er andere prijzen.

Bekijk hier alle entreeprijzen.

Is toegang tot het klimbos en nettenpark inbegrepen bij de Strandbad entree?

Nee. Als je wilt klimmen in het klimbos of klauteren in het nettenpark, is een extra toegangsticket nodig. Deze koop je eenvoudig online of aan de kassa. Alle informatie over het IJM Klimbos vind je hier.

Kan ik bij de kassa contant betalen?

Bij de entreekassa kun je zowel contant als per pin betalen.

Wij zijn met een grote groep. Krijgen wij groepskorting?

Ben je met meer dan 25 personen? Dan geldt een gereduceerd tarief en krijg je dus korting!

De groepsprijzen vind je hier.

Moet ik later op de dag nog steeds de volledige dagprijs betalen?

In het zomerseizoen geldt bij binnenkomst na 16.30 uur een entreeprijs van 4,00 p.p. in plaats van de reguliere 7,50 p.p. Kom je in het winterseizoen na 15.00 uur naar het Strandbad? Dan betaal je slechts 3,00 entree p.p. in plaats van de reguliere 4,00 p.p. Bekijk alle entreeprijzen.

Zijn honden toegestaan op het park?

In het winterseizoen (1 oktober t/m 31 maart) zijn honden, mits aangelijnd, toegestaan op het Strandbad. De hond mag in de zomer helaas niet mee het park op.

IJM-bandje
Wat kan ik met een IJM-bandje?

Als je in het bezit bent van een IJM-bandje dan kun je het saldo online of bij de kassa opwaarderen en vervolgens gebruiken bij de entree of horeca. Zo kun je in het vervolg jouw pinpas thuislaten of je kind zonder pinpas of contant geld op pad sturen.

Heb je een Strandbad-abonnement? Dan wordt ook deze op het bandje geplaatst. Je krijgt dan een persoonsgebonden bandje waarmee je toegang tot het park krijgt. Het is dan dus niet meer toegestaan om het bandje met iemand anders te delen.

Kan ik op het park contant betalen?

Er kan vanaf het zomerseizoen van 2020 alleen nog bij de entreekassa van het Strandbad contact worden betaald. Op het park zelf betaal je voor o.a. horeca, ligbedjes & waterattracties eenvoudig met je pinpas of IJM-bandje. Het saldo van je IJM-bandje met contant geld opwaarderen kan dus nog wel bij de kassa.

Kan ik het IJM-bandje van een vriend gebruiken?

Dat is afhankelijk van welk bandje je hebt. Een anoniem bandje mag je delen met je familie en vrienden. Heb je een Strandbad-abonnement en dus een persoonsgebonden bandje dan mag je deze niet met iemand anders delen voor entree tot het park. Je mag het bandje dan natuurlijk alsnog wel delen bij de horeca en verhuur.

Ik ben mijn IJM-bandje kwijt, wat nu?

Oeps, dat is balen! Als je een anoniem IJM-bandje had, dan heb je nu wellicht iemand anders blij gemaakt. Je kunt een nieuw bandje aanschaffen bij de entreekassa van het Strandbad à € 4,95. Het saldo wat op je bandje stond ben je helaas kwijt.

Had je een persoonsgebonden bandje met Strandbad-abonnement? Meld dit dan bij de entreekassa van het Strandbad. Er wordt dan een nieuw IJM-bandje in rekening gebracht à € 4,95. Hier wordt vervolgens jouw abonnement en resterende saldo op overgezet.

Hoe waardeer ik mijn saldo op?

Je saldo op het IJM-bandje waardeer je eenvoudig op bij de entreekassa van het IJM Strandbad. Dit kan contant of per pin. Heb je een IJM-bandje met daarop een Strandbad-abonnement? Dan ontvang je na het afsluiten van een abonnement eenmalig per mail jouw inloggegevens. Hiermee kun je ook online je saldo opwaarderen.

Strandbad abonnement
Welke abonnementen zijn er en wat kost dit?

Je kunt kiezen uit een winterabonnement voor de periode van oktober t/m maart, een zomerabonnement voor de periode van april t/m september of een jaarabonnement welke vanaf het moment van aanschaf 365 dagen geldig is. Meer informatie over de abonnementen vind je hier.

Hoe kan ik een Strandbad abonnement aanvragen?

Om een Strandbad abonnement aan te vragen kun je terecht bij de Strandbad entreekassa. Meer informatie zoals de prijzen en werkwijze vind je hier.

Zit entree voor het Klimbos/Nettenpark inbegrepen bij de aanschaf van een Strandbad abonnement?

Nee, als je wilt klimmen in het klimbos en/of nettenpark dan moet je hier nog een apart ticket voor kopen. Deze tickets koop je echter wel voor een gereduceerd tarief, aangezien je al toegang tot Recreatiepark het Strandbad hebt met jouw abonnement.

Verhuur
Zijn er ligbedjes te huur?

Jazeker! Deze zijn niet vooraf te reserveren. Je kunt hiervoor ter plekke op het park terecht en kunt kiezen uit een mobiel ligbedje of een heerlijke plekje in de lounge area. Meer informatie over de ligbedjes verhuur vind je hier.

Wat is er bij het Strandbad allemaal te huur?

Bij het IJM Strandbad is van alles te beleven zoals relaxen op het strand, zwemmen, van de waterglijbanen glijden en spelen in de speeltuin, op de airtrampoline en op één van de sportveldjes. Maar is dit nog niet genoeg voor je? Dan beleef je nóg meer plezier met één van onderstaande verhuuritems:

  • Mobiele ligbedjes
  • Luxe ligbedjes in de lounge area
  • Waterfietsen, SUP’s, roeiboten of kajaks
  • Fietsen of mountainbikes
  • Jeu de boulesbaan

Met uitzondering van de fietsen, mountainbikes en jeu de boulesbaan zijn de verhuuritems niet vooraf te reserveren. Je kunt hiervoor ter plekke op het park terecht. Alle informatie vind je hier.